Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Χειροποίητα παραδοσιακά μουσικά όργανα

Για τα χειροποίητα παραδοσιακά μουσικά όργανα, για την τέχνη κατασκευής τους, τα υλικά τους, τα στολίσματά τους, η σημαντικότερη πηγή πληροφοριών στον ελλαδικό χώρο είναι το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων με τη συλλογή του Φοίβου Ανωγειανάκη
Μια πολύ καλή παρουσίαση του Μουσείου υπάρχει στο in.gr: ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ
Η αναζήτηση στο ψαχτήρι αποδίδει εμπορικές κατεξοχήν ιστοσελίδες. η περιήγηση των οποίων δεν παρέχει σε γενικές γραμμές σημαντικά στοιχεία για την παραδοσιακή κατασκευή τους.
Πληροφορίες παρέχονται φυσικά στο βιβλίο του Φοίβου Ανωγειανάκη
Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα

Κύριος Συγγραφέας:
Ανωγειανάκης, Φοίβος
Εκδοτικός Οίκος: ΜΕΛΙΣΣΑ
Έτος έκδοσης: 0/1991
Σελίδες: 400
ISBN: 9789602040058


και εδώ: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας
Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα

Το multimedia CD ROM Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα το οποίο δημιουργήθηκε από την Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη είναι τώρα διαθέσιμο σε σχολεία, ωδεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή της Βιβλιοθήκης, που δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε ελληνικά μουσικά όργανα, να δείτε πώς κατασκευάζονται και πώς παίζονται.

To cd-rom είναι εκπαιδευτικά σχεδιασμένο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και για σπουδαστές ΙΕΚ, ωδείων και μουσικών σχολών. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο τμήμα των περιεχομένων του, κυρίως δηλαδή το οπτικοακουστικό του υλικό, μπορεί να αξιοποιηθεί και από μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου